12.8 C
София

Quanta с поръчка за производство таблета на Amazon

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Тайванският производител на ноутбуци Quanta Computer, е получила поръчки от Amazon за производство предстоящия таблетен компютър на компанията, за който отдавна се спекулира, съобщава изданието DigiTimes, позовавайки се на източници от производителите в страната. Поръчката е за средномесечен брой 700 000 – 800 000 произвеждани таблети.

Очаква се Quanta Computer да започне доставките през втората половина на настоящата година, както и поръчката да добави приблизително $3,5 млрд. към приходите за 2011 г. на тайванския производител.

Quanta е отказала коментар, съобщава DigiTimes.

В добавка към Amazon, Quanta Computer вече произвежда таблетните компютри на Research in Motion и Sony, като проактивно водеше преговори и с Lenovo за производство второто му поколение компютри – LePad.

Според източниците на DigiTimes, електронният четец на книги Kindle, произвеждан от Amazon, който все още се радва на добри продажби, не е способен да придобие добри позиции на пазара извън Северна Америка и Европа. Поради това Amazon се надява намалявайки цената му да привлече клиенти от образователния сектор и нови клиенти от потребителския сегмент. Amazon разчита също така, предоставяйки ресурсите си от съдържание на потребителите на новия си таблет, да конкурира iPad 2.

Touch дисплеят се очаква да бъде доставян от тайванския производител на екрани E Ink Holdings (EIH). EIH също е отказал коментар за DigiTimes.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини