6.8 C
София

В Англия вече си плащат такситата с SMS

Най-четени

Британският телеком Vodafone вече позволява на своите абонати да заплащат използваните таксиметрови услуги чрез кратко текстово съобщение в мобилната мрежа. В страната набира все по-голяма популярност практиката да се плаща за различни услуги само със SMS, предаде Mobiledia.

Услугата за плащане на таксиметрови превози е без допълнително оскъпяване и такси за клиентите. Те трябва да изпратят съобщение до специален номер, в което е написана точната сума, която се дължи за превоза и регистрационния номер на таксито.

Основният конкурент на Vodafone на Острова също планира пускането на подобна услуга за абонатите си. Мобилният оператор Orange ще улесни още повече мобилните плащания чрез специални смартфони, в които ще има вграден четец за пръстови отпечатъци. Така за да плати сметката си клиентът трябва само да постави пръст на сензора за да удостовери плащането. По този начин се избягва рискът някой друг да реши да пазарува с вашия мобилен телефон.

„Това е културна промяна, която е толкова важна, колкото беше въвеждането на плащанията с кредитни карти и тегленето на пари от банкомати”, е заявил Гери МакКуейд, който е мениджър в Everything Everywhere – дъщерна компания на телекома Orange.

Подобни методи за плащания се тестват и в различни градове на Съединените щати. Една от компаниите, които участват активно в разработката на технологии за мобилни плащания, е Google.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини