Radeon HD 5550 още един продукт от особено значение

0
27

Серията видеокарти PowerColor PCS+ беше попълнена с нова видеокарта базирана на графичния процесор ATI Radeon HD 5550 и предназначена за бюджетния сегмент на пазара. PowerColor Radeon HD 5550 PCS+ в сравнение със своите стандартни решения, притежава повишена честота на графичното ядро, високоскоростна видео памет стандарт GDDR5, а така също е окомплектована с фирмената двуслотова охладителна система, производство на компанията Arctic Cooling.

Новата видеокарта PowerColor Radeon HD 5550 PCS+ ще стане първият бюджетен продукт с поддръжката на API DirectX 11 в серията PowerColor PCS+. За снова на видеокартата е използван графичен процесор, който е производен по нормите на 40-nm технология, под кодовото наименование „Redwood Pro“, състоящ се от 627 милиона транзистора и притежаващ 320 поточни процесора.

Видеокартата PowerColor Radeon HD 5550 PCS+ притежава 128-битов интерфейс, памет стандарт GDDR5 с обем 512 МВ. Честотата на графичното ядро е 650 MHz, а ефективната честота на видео паметта е 3600 MHz. Сред арсенала от изведени портове за връзка на новата видеокарта са налични видео-изходите D-Sub, DVI и HDMI.

Двуслотовата охладителна система PCS+ (Professional Cooling Solution), налична в този модел на видеокартата PowerColor Radeon HD 5550 PCS+, представлява малък по размер алуминиев радиатор с медна основа, обдухван с безшумния 92 мм вентилатор. Както останалото болшинство от видеокарти, базирани на графичното ядро Redwood, така и тук за стабилната работа на описания модел, не е необходимо наличието на допълнителни захранващи конектори.

Компанията PowerColor съобщава, че първите партиди на новата видеокарта ще бъдат пуснати на пазара много скоро, но размерът на препоръчителната цена все още не е известен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари