Sabrent Rocket NVMe 4.0: бързи флаш дискове с невисока цена – 1 TB модел струва $230

5
1199

Американският производител на SSD устройства Sabrent анонсира потребителските флаш дискове Rocket NVMe 4.0. Това са едни от първите потребителски устройства с М.2 форм фактор и PCI Express 4.0 интерфейс. Новите запомнящи устройства на компанията Sabrent от серията Rocket NVMe 4.0 са характерни с високата си скорост за обмен на данните. По-конкретно, скоростта на последователното четене и запис достигат съответно 5000 MB/s и 4400 MB/s. Устройствата са обратно съвместими с PCIe 3.0 x4 интерфейса, но в този случай скоростта осезателно пада.

Както и другите модели с PCI Express 4.0 интерфейс, флаш дисковете Rocket NVMe 4.0 се базират на контролера Phison PS5016-E1. Засега новата SSD серия включва два модела с капаците 1 TB и 2 TB. И в двата нови флаш диска се използва 96-слойна 3D TLC NAND флаш памет, произведена от Toshiba.

Флаш дисковете Rocket NVMe 4.0 вече са достъпни за закупуване в редица онлайн магазини. Така например, в американския Amazon те се продават при цена $230 за модела с капацитет 1 TB и $430 за версията с капацитет 2 TB. Тоест, цената на един гигабайт е около 23 и 21 цената  съответно за двата модела Единственото, което липсва е, че компанията не съобщава никакви подробности за условията на гаранцията.

Предлагат се и версии на флаш дисковете Sabrent Rocket NVMe 4.0 с поставен в комплекта фирмен радиатор, в който са интегрирани три топлинни тръби. Тези комплекти струват $20 повече.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари