Sabrent Rocket NVMe 4.0: бързи флаш дискове с невисока цена – 1 TB модел струва $230

5
914

Американският производител на SSD устройства Sabrent анонсира потребителските флаш дискове Rocket NVMe 4.0. Това са едни от първите потребителски устройства с М.2 форм фактор и PCI Express 4.0 интерфейс. Новите запомнящи устройства на компанията Sabrent от серията Rocket NVMe 4.0 са характерни с високата си скорост за обмен на данните. По-конкретно, скоростта на последователното четене и запис достигат съответно 5000 MB/s и 4400 MB/s. Устройствата са обратно съвместими с PCIe 3.0 x4 интерфейса, но в този случай скоростта осезателно пада.

Както и другите модели с PCI Express 4.0 интерфейс, флаш дисковете Rocket NVMe 4.0 се базират на контролера Phison PS5016-E1. Засега новата SSD серия включва два модела с капаците 1 TB и 2 TB. И в двата нови флаш диска се използва 96-слойна 3D TLC NAND флаш памет, произведена от Toshiba.

Флаш дисковете Rocket NVMe 4.0 вече са достъпни за закупуване в редица онлайн магазини. Така например, в американския Amazon те се продават при цена $230 за модела с капацитет 1 TB и $430 за версията с капацитет 2 TB. Тоест, цената на един гигабайт е около 23 и 21 цената  съответно за двата модела Единственото, което липсва е, че компанията не съобщава никакви подробности за условията на гаранцията.

Предлагат се и версии на флаш дисковете Sabrent Rocket NVMe 4.0 с поставен в комплекта фирмен радиатор, в който са интегрирани три топлинни тръби. Тези комплекти струват $20 повече.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Най накрая нещо което да бие по характеристики Samsung 970 Evo.

Radical
Radical

Е то хубаво, ама като качество, да не се окаже боклик, че Samsung SSD-тата поне се знае, че са надеждни и качествени, а тая марка е турбо-неизвестна то пише USA, на етикета, ама сигурно ги сглабят в някой китайски гараж..

Мартин Добрев
Мартин Добрев

USA и Toshiba нещо не се връзват нещата.По добре да се изчака работещо и тествано в реална обстановка SSD понеже подадените нива на скорости са при „лабораторни тестове“ а никои няма да ви каже в какви лаборатории и на какви компютърни компоненти са достигнати ( накратко казано измислени скорости ).
Иначе охлаждащото радиаторче си заслужава в момента се предлагат много такива и освен,че запазва SSD-то хладно като така му запазва клетките от изгаряне то може да се сменя и поставя на друго SSD ако смените старото.

Кънчо
Кънчо

Никъде не видях колко цикъла на презапис издържат, и какво става ако се появи „лош сектор“

Ludlud
Ludlud

TLC NAND флаш памет по вида на флаш памета може приблизително да се ориентира човек би трябвало при 1Тб версята да е над 250ТБ презапис което е предостатъчно в повечето случай системния диск харчи средно по 5ТБ-7ТБ на година, а останалото съдържание човек не го презаписва често записват се най често игри на по големите ССД дискове никой не записва филми и музиак на ССД диск. Едно читаво и качественно ССД може да ти издържи без проблеми 10 години при нормално ползване освен ако не е набохано в някой сървър. Имам Samsung 840 Pro 256GB вече е на около 7… Виж още »