Samsung започва производството на 3GB DRAM за смартфони

1
24

Samsung започва масово производство на 3GB модули за следващото поколение смартфони. Новото поколение мобилна DRAM ще използва четири LPDDR3 чипа, а техният размер е най-малкия в индустрията – 20 нанометра.

Новите памети са с височина 0,8 милиметра, което ще осигури повече място за батерията и/или по-тънък дизайн на смартфона. Максималната скорост на трансфер е 2133 Mbps за пин.

“Новата мобилна DRAM на Samsung ще бъде използвана в смартфоните от висок клас, които ще излязат до края на тази година. Това ще е само началото. През 2014-а година всички телефони от висок клас ще бъдат с 3GB памет,“ заяви Йонг-Хюн Джюн, вицепрезидент на продажбите на памет в Samsung Electronics.

С увеличения капацитет на паметта, потребителите ще могат да се радват на безпроблемно гледане на Full HD видео, както и на по-бърз мултитаскинг на техните смартфони. Също така новите LPDDR3 скорости увеличават скоростта на сваляне и предлагат пълна поддръжка на LTE-A (LTE Advanced), което е следващото поколение мобилен телекомуникационен стандарт.

От Samsung не споделят кои ще са първите модели с 3GB памет, но най-вероятно Galaxy Note III ще бъде един от тях и ще успее да зарадва потребителите с допълнителна мощност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари