Samsung започна продажбите на VR шлема HMD Odyssey+

0
357

Samsung Electronics представи на пазара новата версия на шлема за виртуална реалност HMD Odyssey, използваща платформата Windows Mixed Reality. Устройството се нарича HMD Odyssey+ и неговите техническите характеристики не се различават особено много от миналогодишния модел.

Главната особеност на обновения VR шлем е използвате на технологията Anti-Screen Door Effect (Anti-SDE). Тази технология предотвратява показването на съвсем тънките линии, разделящи отделните пиксели, които често се появяват в триизмерните изображения. Samsung е използвал специален дифузор, разсейващ светлината, излъчвана от всеки един пиксел.

Производителят подчертава, че благодарение на това решение потребителят възприема изображението като два пъти по-детайлно. Чрез новата технология плътността на пикселите на един инч достига 1233 ppi, вместо фактическите 616 ppi.

Samsung HMD Odyssey+ е оборудван с два 3,5-инчови AMOLED екрана с резолюция 1600х1440 пиксела и честота на опресняване 90 Hz. Ъгълът на виждане е 100 градуса. Налични са сензори за следене движението на главата и слушалки на AKG. За включване към компютърна система се използват HDMI 2.0 и USB 3.0 интерфейси.

VR шлемът Samsung HMD Odyssey+ вече се появи в електронните магазини при цена $500.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за