Samsung подготвя ARM лаптоп с Windows 10, цената на който със сигурност ще ви изненада

9
1941

Лаптопите и таблетите с ARM процесори, работещи под управлението на операционната система Windows 10 винаги са стрували скъпо, като дори и най-обикновените модели имаха цена над 1000 американски долара. При това тяхната производителност съвсем не бе на висота, а и можеше да се емулира единствено 32 битовия софтуер. Поддръжката на 64-битови програми все още се предлага само в тестовите компилации на Windows 10. Единственият плюс досега на тези мобилни устройства бе тяхната дълга автономна работа, но това съвсем не оправдава тяхната висока цена.

Ето че сега Samsung иска да промени всичко. Още следващата седмица южнокорейската компания ще представи няколко лаптопа, включително и Galaxy Book Go. Той се базира на системата върху чипа Snapdragon 7c и работи под управлението на на Windows 10 за ARM процесори. Устройството разполага с 4 GB оперативна памет и 128 GB флаш диск. Лаптопът е оборудван с 14-инчов дисплей със стандартна FHD резолюция. Според информацията на уеб изданието SamMobile, цената на това интересно мобилно устройство е едва 349 американски долара. Това е съпоставимо с цената на хромбуците, но решението на Samsung очевидно е по-добро, понеже предлага почти пълноценна Windows 10.

Ако техническите характеристики ви се сторят слаби, то Samsung предлага по-скъп модел на Galaxy Book Go със SoC Snapdragon 8cx, 8 GB RAM, 256 GB SSD и 5G поддръжка. Цената на този лаптоп не е обявена, но едва ли ще бъде много по-висока от тази на младшия Galaxy Book Go.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари