Samsung предлага отстъпки при производство на полупроводници, за да се конкурира с TSMC

0
299

Наскоро в уеб пространството се появи информация, че графичният процесор AMD Navi 14 ще се произвежда от южнокорейския гигант Samsung Electronics, докато старшите графични ядра Navi 10 и 8-ядрените чиплети ще се произвеждат от тайванската компания TSMC. Оказа се,че причината за това е не само 100% натоварване на производствените мощности на TSMC, които са предварително запазени за месеци напред, но и желанието на Samsung да завземе своя ниша на пазара за производството на полупроводникови компоненти.

Интернет изданието Digitimes съобщи, че Samsung Electronics е намалила цените за производството на полупроводникова продукция в новите договори със своите контрагенти, като целта е да привлече част от клиентите на TSMC в своите фабрики. Интересно е, че в тази промоция е включен и най-новият 7 нанометров технологичен процес с използването на ултравиолетова литография. В някои случаи се получава така, че производството на 7 nm продукция с приложена отстъпка е по-евтино от производството на 14 nm продукция без отстъпка.

Да напомним, че Samsung Electronics работеше заедно с Nvidia при производството на младшите графични ядра за по-слабите видеокарти GeForce GTX 1050 и GT 1030. Но сега започна да се появява информация, че и част от поръчките за производството на бюджетните процесори Celeron ще бе дадена на Samsung. А сега от услугите на Samsung се възползва и AMD. По всичко изглежда, че Samsung Electronics може да се превърне в сериозен играч в производството на компоненти за персоналните компютри.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за