Samsung представи два LED монитора от серията SA650

0
15

Компанията Samsung Electronics представи новите полупрофесионални LED монитори S24A650D и S27A650D с диагонал на дисплея съответно 24 и 27 инча.

За разлика от повечето устройства, базирани на матрицата TN+film, които в момента се продават на пазара, мониторите Samsung SA650 са изпълнени с използване на по-висококачествената матрица MVA. Новите полупрофесионални LED монитори S24A650D и S27A650D ще се харесат на онези потребители, които имат високи изисквания към качеството на изображението. Благодарение на широкия ъгъл на обзор, ниското време за реакция и високата стойност на статичния контраст, достигаща 3000:1, новите дисплеи могат да се използват в професионални области, в които се изискват максимално детайлно изображение и точно предаване на цветовете.

За удобство на потребителя мониторите Samsung SA650 разполагат с разширен набор от интерфейсни конектори: 15-пинов D-Sub, DVI и DP, което прави възможно използването на практически всеки достъпен изход на видеокартата на компютъра.

Основният акцент в новите монитори Samsung е поставен върху функционалността: всеки от тях има дръжка за транспортиране. Ергономичната стойка позволява екранът да се завърта в плоскостта на масата, както и да се регулират наклонът и височината на позицията му в рамките на 150 милиметра. Освен това, при необходимост от демонстрация ориентираният за показване на вертикална графика монитор може да бъде завъртян на 90° (в портретен режим).

LED мониторите Samsung SA650 отговарят на последните екологични стандарти. Икономичната светодиодна подсветка, датчиците за движение и осветеност, както и функцията Eco Saving допринасят за намаляване консумацията на енергия. Сензорът Eco Light регулира яркостта на екрана в зависимост от нивото на осветеност на помещението, а датчикът за движение автоматично изключва дисплея, ако потребителят не е пред него, и отново го включва при появяването му пред екрана.

Мониторите от серията SA650 на Samsung ще се появят на европейския пазар в края на текущия месец. S24A650D ще се продава на ориентировъчната цена от 288 евро, а S27A650D е оценен на 360 евро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за