SanDisk представя нов модел USB

0
19

Напоследък става модерно да се комбинират различни типове карти-памет с USB. Ето и поредния анонс на SD/USB. Преди около 2 седмици никому неизвестната китайска фирма Digimaster демонстрира нещо подобно, но в устройството на SanDisk има нещо ново. Най-малко то изглежда значително по-надеждно.

Устройството има капак, който предпазва контактите на USB-куплунга от късо съединение. А и така никога няма да се изгуби. На всичко отгоре има и светодиод, който служи за индикация при прехвърляне на данни през USB.

Втората част на новината се отнася до тези полупрозрачни flash-карти, оцветени в ярки тонове. Красивите кати са преднанзначени за използване в портативни конзоли (да се чете – Sony PSP) и като допълнителни разширетелни памети за MP3-плеъри и прочие джобни, мултимедийни устройства.

Картите формат Memory Stick PRO Duo ще са достъпни в обеми от 128MB до 1GB. Производителя е посочил препоръчителни цени съответно между $39.99 и $159.99. Картите формат SD, от същия “калибър”, ще се предлагат на цени между $34.99 и $104.99. Стартът на продажбите и на двата типа карти е планиран още за този месец.

Любопитното е, че SanDisk разчита да повиши продажбите си именно заради факта, че на продавачите ще им е по-лесно да пласират “отровно” оцветените карти (подобно на старата българска приказка “Луд на шарено налита”).

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари