Sapphire: старшата Radeon Navi ще бъде конкурент на GeForce RTX 2070

5
538

Представителите на компанията Sapphire Technology, която е един от ключовите партньори на AMD, разкри пред китайски журналисти редица интересни особености за новите видеокарти с архитектура Navi. Оказа се, че на пазара ще излязат две графични карти Radeon Navi.

Цената на първата графична карта ще бъде $499 и тя е позиционирана като конкурент на Nvidia GeForce RTX 2070. Цената на втората видеокарта ще бъде $399 и тя трябва да стане алтернатива на GeForce RTX 2060.

В интервюто представителите на Sapphire заявиха, че новата карта ще бъде по-мощна от GeForce RTX 2070. Също така, те опровергаха слуховете, че може да има още по-мощна Navi с 5120 поточни процесора, като потвърдиха, че флагманът на цялата серия AMD Radeon още доста време ще бъде Radeon VII.

Отбелязва се, че графичните карти AMD Navi няма да имат хардуерна поддръжка на трасирането на лъчите в реално време. Но тази технология ще бъде реализирана в новата графична архитектура на AMD, дебютът на която е планиран за следващата година.

Формалният анонс на графичните карти с архитектура Navi е обявен за 27-ми май тази година по време на изказването на генералния директор на компанията, доктор Лиза Су по време на събитието Computex 2019. Продажбите на тези дългоочаквани видеокарти са планирани да започнат на 7-ми юли тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари