Sony официално обяви цените и датата на излизане на PS5 и PS5 Digital Edition

5
3165

Току що приключи днешното издание на PlayStation 5 Showcase събитието. На него видяхме доста игри, за които ще поговорим в отделен материал. Най-важното обаче е, че Sony обяви официално колко ще струват PlayStation 5 и PlayStation 5 Digital Edition конзолите, както и кога ще излязат.

Вчера се появиха адски много слухове и течове на информация, особено за цената

Флагман конзолата ще се търгува за $499.99 / €499.99, съответно в САЩ и Европа. Дигиталната версия без дисково устройство ще бъде на цена от $399.99 / €399.99. В САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея, конзолата ще се появи на 12-ти ноември. Това е два дни след появата на новите конзоли на Microsoft. В останалите части на света, датата на излизане е 19-ти ноември.

Заключението е, че Sony PlayStation 5 и Xbox Series X ще се продават на една цена. При дигиталните версии, Xbox Series S печели със $100 по-ниска цена. Дали Microsoft спечели някакви позитиви от по-ранното обявяване на цената и датите, всеки може да прецени сам за себе си.

Другото нещо, което беше показано по време на събитието е услуга, която се нарича PlayStation Plus Collection

Това е колекция от PS4 заглавия, които ще могат да бъдат играни на новата конзола. Услугата е част от PlayStation Plus абонамента. Виждат се заглавия като God of War, Uncharted 4, The Last of Us Remastered, Battlefield 1, Monster Hunter World, Fallout 4, Final Fantasy, Last Guardian, Days Gone, Bloodborne и други.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари