8.6 C
София

Sony спират да произвеждат OLED телевизори, фокусират се върху 4К модели

Най-четени

Sony са решили временно да замразят производството на OLED телевизори и вместо това да се фокусират върху LCD модели с 4К резолюция. Така поне се твърди в японската преса.

OLED телевизорите от самия си дебют се смятат за иновативни продукти с особено висок потенциал заради комбинацията от чист образ и бързо опресняване на картината. Ето защо, след като приключиха споразумението си с Panasonic в края на 2013 година Sony продължиха да се занимават с тези продукти. Изглежда, обаче, този сектор в японската компания страда доста от конкуренцията на корейските производители на OLED телевизори LG и Samsung.

Ето защо отсега нататък компанията ще  се фокусира главно върху разработването и производството на LCD модели с 4К резолюция, чието търсене сред потребителите е доста по-високо от това на OLED моделите. Всъщност, Sony се надяват точно 4К моделите да генерират първата печалба за телевизионния им отдел от 11 години насам до март 2015 година.

Телевизорите с 4К резолюция се продават на цени с около 100 хиляди йени ($970) повече от моделите с обикновена резолюция, така че ако търсенето им е толкова високо, на колкото се надяват Sony, загубата за ТВ отдела им наистина би могла да бъде обърната на печалба.

Началната им позиция, всъщност, е доста добра. В края на 2013 година 20% от общите годишни доставки на 4К телевизори са били реализирани именно от тях. Тази година, обаче, компанията се е амбицирала много повече и планира да представи около осем 4К телевизора само през лятото, които да й помогнат да реализира четирикратно по-високи продажби от миналогодишните.

Амбицията им прозира и в планираното съотношение между 4К и обикновените им телевизори тази година, съответно 40:50 или дори 50:50. За сравнение, миналата година само 10-20% от телевизорите им с плоски екрани поддържаха 4К резолюция.

Иначе, като изключим упоритостта им в този сектор, Sony са по-скоро песимистично настроени към представянето си тази година. Компанията прогнозира, че очаква загуби в размер на $489 милиона през фискалната 2014 година завършваща през март 2015 година. Анализаторите, напротив, очакват дори печалба в същите размери, генерирана най-вече от добрите продажби на телефони Xperia и конзоли PlayStation 4.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини