Surface Dial: нов начин за взаимодействие с компютъра

0
34
Заедно с десктоп компютъра Surface Studio, Microsoft показа и новия аксесоар Surface Dial, който не е включен в комплекта със Studio и е отделно самостоятелно устройство, което може работи със всякакъв компютър. Surface Dial предлага един нов начин за взаимодействие с компютрите и предоставя допълнителни възможности на Microsoft Surface Studio.

С помощта на новия аксесоар притежателите на Surface устройство могат бързо и удобно да работят с различните приложения, като някои от действията извършват с помощта своите пръсти или стилус на сензорния дисплей, а други – на сензорната повърхност на Surface Dial. Двата процеса могат да се извършват едновременно.

surface-dial-1

Surface Dial може да се използва по няколко начина. Устройството работи не само в обикновен режим на масата, но може да бъде поставено директно върху дисплея на Surface Studio. В този случай се разкриват допълнителни възможности в приложенията оптимизирани за Surface Dial – Drawboard PDF, OneNote, Staffpad, Word, Excel и други. Устройството е много удобно за избиране на четки във Photoshop, предоставя лесен достъп до препратки, менюта, страници на документи и т.н. Взаимодействието с компютъра става чрез Bluetooth безжична връзка.

Surface Dial се продава отделно при цена $99.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари