Apple ежемесечно удовлетворява хиляди запитвания на службите за разкриване на лични данни

5
44
В Apple работи голям екип от специалисти, които денонощно дават отговори на запитванията на властите.

Досега никой не се съмняваше в отношението на Apple към потребителските данни. Корпорацията ясно даде да се разбере, че неприкосновеността на личния живот за нея е на първо място. Това се потвърди с отказа на Apple да разблокира iPhone на терориста от Сан Бернардино. Но въпреки това, оказа се, че Apple все пак съдейства на специалните служби. Това се казва в едно от писмата, взети от електронната поща на ръководителя на предизборния щаб на Хилъри Клинтън. Тези писма са публикувани в WikiLeaks.

Според електронно писмо от вицепрезидента на Apple Лиза Джексън от 20-ти декември 2015 година, корпорацията ежемесечно е удовлетворява хиляди запитвания на службите за разкриване на потребителските данни. Според това писмо, в Apple работи голям екип от специалисти, които денонощно се занимават само да дават отговори на властите.

Според Джексън, „надеждното криптиране не пречи на Apple да дава на специалните служби метаданни или друга полезна информация от най-различна категория“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари