Synaptics започна производството на дисплеи със скенер за пръстови отпечатъци

0
11

Интеграцията на скенерите за пръстови отпечатъци с дисплеите вече е реалност благодарение на новата фамилия дактилоскопични сензори Synaptics Natural ID FS9100.

synapticsfingerprintsensor-800x420

Скенерите от новото поколение могат да разпознават пръстовите отпечатъци през 1 милиметров слой защитно стъкло, включително и през извито 2.5 D стъкло. Новите скенери без проблеми работят с мокри пръсти и са устойчиви към надраскване. Интересно е, че новите дактилоскопични скенери консумират по-малко електрическа енергия от сегашните и в тях се използват технологии с изкуствен интелект, чрез които се разпознават фалшивите пръстови отпечатъци от истинските.

Неотдавна се появи информация, че Apple разполага със собствено подобно на това решение. Но Synaptics е един от доставчиците на електронни компоненти на Apple и се очаква в новите iPhone от следващо поколение да бъдат използвани новите сензори Natural ID. Да си припомним, че новият iPhone се очаква да има OLED дисплей без рамки с интегриран Touch ID.

Първите партиди на скенерите за пръстови отпечатъци Synaptics Natural ID FS9100 ще излязат в началото на 2017 година, а през пролетта започва тяхното масово производство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за