Voxon: истински холографски дисплей с цена $10 000

2
1066

Австралийската компания Voxon Photonics създаде нова технология за показване на холографски изображения, които се реят във въздуха. За да се видят подвижните 3D изображения не са необходими VR очила или шлем за виртуална реалност, като изображенията и 3D филмите могат да се разглеждат от всички страни.

Научнофантастичните филми отдавна ни дразнят с холографски маси, на които може да се играе триизмерен шах или да се съставят планове за нападение на чужда звездна система. Технологиите за виртуална и допълнена реалност вече могат отчасти да възпроизвеждат тези възможности, но изискват очила или шлем, които затрудняват живото общуване между хората.

Изобретението на австралийската Voxon Photonic е характерно преди всичко с това, че не са необходими каквито и да било очила, съобщи New Atlas. Представената от тази компания маса VX1 работи почти като в „Междузвездни войни“, само че отгоре има стъклен купол. В него могат да се показват 3D изображения и филми с размер 18 х 18 х 18 сантиметра. Това може да е триизмерна фигура, карта на геймърски свят или визуализация на интерактивни данни.

Разработчиците описват тази технология като триизмерен печат на изображения във въздуха. 3D обектите се разделят на отделни хоризонтални слоеве, които се проектират в полусферата при скорост 30 кадъра в секунда. Получава се реалистично изображение, което се рее във въздуха.

VX1 великолепно се представя в изобразяване на данни, при демонстрация на медицински снимки и графики, и разбира се в игрите. Представената система поддържа Unity и Kinect и масата може да се използва за 3D игри – от шах до тетрис.

Технологичната маса VX1 струва $10 000 и се продава чрез индивидуални поръчки.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

„… планове за нападение на чужда звездна система.“ ⏭ за това ще ни е нужна най-скоро 😀. Само малко да разширят обема, че чуждата система ще е по-голяма 🙄.

Ивайло
Ивайло

Смешници са с това описание… Та ние до Марс не можем да идем, кво остава за планове за нападения над чужди системи