Western Digital обяви своите първи SSD-та от ново поколение

1
1508

Western Digital обяви своите първи PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD дискове. Те са от серията WD Black SN850. Ще предлагат високи скорости на четене и писане до 7000 мегабайта в секунда и 5300 мегабайта в секунда.

Това ще доведе до голямо намаление в скоростите на зареждане на компютъра и вътре в игрите

Забелязваме доста сериозен ръст в скоростите в сравнение със SN750 серията. Там имахме 3100 мегабайта в секунда скорост на четене и 1600 мегабайта в секунда на писане. Скоростите на четене са рамо до рамо с тези на последните PCIe 4.0 NVMe SSD-та на Samsung, като при скоростите на писане има лек превес.

Понеже са стандартни M.2 NVMe SSD дискове, SN850 би трябвало да работят в повечето гейминг комютри. Разбира се, трябва да имаме съвместимост с тях на нашата дънна платка. На теория, те могат да работят и като разширение на мястото за съхранение на PlayStation 5. За момента обаче, от Sony не са обявили кои дискове ще са сертифицирани като съвместими със следващото поколение на конзолата им. Ако могат да се използват нормални дискове, това ще е голямо предимство.

От Microsoft обявиха, че Xbox Series X и Series S ще работят със специално предназначени за тях продукти

Новите SSD-та на Western Digital ще се предлагат с капацитет от 500 гигабайта, 1 терабайт и 2 терабайта. Те трябва да са налични за покупка на пазара преди края на октомври тази година.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари