Xiaomi представи автомобилния пречиствател на въздуха Mi Car Air Purifier

0
1217

Xiaomi представи на пазара автомобилния пречиствател на въздуха Mi Car Air Purifier, който ще се продава чрез бранда Mijia.

На пръв поглед устройството изглежда малко странно и ненужно, но да не забравяме че в някои области на Китай въздухът е катастрофално мръсен и купувачи за Mi Car Air Purifier със сигурност ще има.

Габаритните размери на устройството са едва 380 х 112 х 112 милиметра и пречиствателят може да се поставя на облегалките на седалките. Производителността на устройството е 60 кубически метра на час. Производителят подчертава, че Mi Car Air Purifier изцяло пречиства въздуха в обикновен лек автомобил само за 3 минути, в кросоувър за около 5 минути и в малък автобус за 7 минути.

Новият Mi Car Air Purifier може да премахва частиците с диаметър под 2,5 микрона, както и особено вредните частици с размер 0,3-0,5 микрона. Използват се качествените филтри H11 на компанията Toray. Устройството не разполага със собствен монитор, а управлението става чрез смартфон. Пречиствателят се захранва с 12 V напрежение и за неговата работа е необходима мощност от едва 6,5 W.

Продажбите на автомобилния пречиствател Xiaomi Mi Car Air Purifier вече започнаха при цена $65.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари