Дроновете на Amazon ще се защитават от хората-вандали

9
58

Amazon се подготвя за стартирането на безпилотната услуга за доставка на стоки Prime Air и използва и тества най-разнообразни начини за защита на дроновете от хората-вандали.

Мерките, които ще бъдат предприемани в случай на появата на заплаха за безпилотния летателен апарат са описани в американския патент № 9524648, който бе публикуван на 20-ти декември тази година, а заявката за него бе подадена на 17-ти ноември 2014 година.

Amazon съобщи, че дроновете на Prime Air ще доставят направените от купувачите покупки в рамките на 30 минути след приемане на поръчката. Стоката не трябва да е по-тежка от 2,26 килограма, да се събира в контейнера на устройството и може да се доставя на разстояние до 16 километра от склада на Amazon. Според статистиките, 86% от стоките на Amazon отговарят на тези условия.

Патентът на Amazon предвижда дроновете да следят и да се наблюдават един друг. За комуникация ще се използва mesh мрежа, съставена от самите дронове и нейното прихващане няма да е лесно и ще се налага да се изкара от строя цялата комуникационна система на дроните.

Според този патент, всеки дрон ще бъде наблюдаван от друг дрон, който ще наблюдава за подозрителна активност и при необходимост ще подава авариен сигнал. Вторият дрон може да извика и други дронове, които могат да заредят акумулатора на пострадалия, да рестартират неговата система и да проверят различните модули.

При кацането на дрона се задейства авариен режим, с който се привлича вниманието на останалите дронове, които започват наблюдение, така че потенциалният „Робин Худ“ няма как да остане незабелязан.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари