fbpx
6 C
София

Yangtze Memory започва масовото производство на 64-слойна 3D NAND памет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпреки падналите цени на флаш паметта, китайският производител Yangtze Memory Technology (YMTC) е пълен с решимост да стартира масовото производство на 64-слойни 3D NAND чипове в края на тази година. По този начин китайската компания ще може да намали технологичната разлика от лидерите в тази индустрия, натрупана през последните две години.

Изпълнителният вицепрезидент на Micron Technology заяви, че неговата компания внимателно следи прогреса на китайските производители на 3D NAND памети. Но според него китайските производители още дълго време ще трябва да подобряват качеството и процентът на годните за употреба чипове, за може тяхната продукция да съответства на съвременните стандарти.

Малко по-различна е гледната точка на тайванските медии. Те отбелязват, че при всички случаи YMTC ще завземе голяма част от местния пазар, като този процес ще бъде подпомогнат с щедри инвестиции от страна на правителството на Китай. Тези финансови средства компанията възнамерява да използва за развойна дейност и за повишаване качеството на своята 3D NAND памет.

Пазарните анализи показват, че до края на тази година цените на DRAM и NAND паметите ще продължат да падат, което ще окаже влияние на печалбите на трите водещи производители на чипове. За да не допуснат силно понижаване на цените, Samsung и SK Hynix решиха да намалят производството на своите чипове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини