Zotac International представи овърклокърския адаптер GeForce GTX 670 Extreme Edition

0
26

Zotac International вече успя да запознае потребителите със собствената си версия на графичния ускорител GeForce GTX 670, която е с умалена печатна платка и е оборудвана с компактна система за охлаждане. Днес именитият разработчик публикува в интернет данни и изображения на друга такава карта, носеща името GeForce GTX 670 Extreme Edition, която е с дизайн, наподобяващ по-рано анонсирания адаптер GTX 680 Extreme Edition. Както се вижда от конструкцията, този модел е проектиран за взискателните потребители и може да работи при големи натоварвания, за което е предвидена и 13-фазна захранваща подсистема, която включва безшумни дросели PowIRstage DrMOS, производство на International Rectifier. Може би любителите на овърклока с радост ще посрещнат новината за наличието на модула OC+, dual-BIOS, точки за отчитане на напрежението, както и индикатор за температурните режими.


Охладителната система в адаптера заема два разширителни слота от дънната платка и се състои от голям алуминиев радиатор, пет никелирани 8мм медни топлинни тръби, излизащи от медна основа и чифт 92 мм вентилатора. Естествено, тук е моментът да отбележим, че производителят е ускорил честотните характеристики на своя продукт в заводски условия: честотата на ядрото (Boost) и паметта са 1111 MHz (1202 MHz) и 6600 MHz.

Според наличните данни от ресурса Expreview, картата стабилно работи и при честотна формула от 1300 (1403) MHz/7400 MHz при напрежение от 1,25 V и въздушно охлаждане. В този режим, адаптерът е достигнал до P9247 в 3DMark 11 (Performance).


0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари