fbpx
0 C
София

ЕА: Ние сме най-големият издател на игри за PS4 и Xbox One в Западния свят

Най-четени

Преди ден Electronic Arts обявиха финансовите си резултати за последното тримесечие приключило на 31 март. По време на събитието те се самообявиха за най-големият издател на съдържание за PlayStation 4 и Xbox One в Западния свят. Голямото им самочувствие, разбира се, съвсем не е без покритие, като се вземе предвид ръста в приходите реализирани през първите три месеца на годината.

По време на първото тримесечие на 2014 година (което всъщност се пада четвърто тримесечие за фискалната 2014 година на ЕА), нетните приходи на компанията са достигнали $1,123 милиарда. Сумата, всъщност, е по-малка от тази реализирана преди една година ($1,209 милиарда), но същевременно по-голяма от очакваната. Според личните прогнози на ЕА, приходите им трябваше да възлизат на $1,07 милиарда. От друга страна, нетният доход на компанията се е повишил от $323 милиона до $376 милиона.

Electronic Arts си обясняват по-добрите резултати тъкмо с факта, че през календарната 2014 година точно те са издали много повече игри за PlayStation 4 и Xbox One, отколкото която и да е западна компания. Игрите им не само са повече, но сред тях са и изключително популярни заглавия като Titanfall, Battlefield 4 и FIFA 14. EA твърдят, че поне 40% от продадените в Западния свят игри за конзолите на Microsoft и Sony са издадени именно от тях.

За съжаление, компанията не разкри конкретните продажби на никоя от споменатите игри, дори на Titanfall. Би било интересно да разберем точно колко популярно е едно от най-често споменаваните в медиите заглавия, което дебютира на 11 март за РС и Xbox One, но стана достъпно в Xbox 360 едва на 8 април.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини