Ако допреди няколко месеца приключването на сделката между Microsoft и Activision беше не въпрос на „дали“, а „кога“, то ситуацията изглежда се променя. Това стана ясно след репортаж в Politico, според който Европейската комисия започва допълнително разследване на сливането. Според източници на изданието, Microsoft е трябвало да изпратят до края на октомври отговор на изразените от ЕК притеснения относно евентуалната сделка между двете компании, но такъв от американска страна не бил получен до изтичането на срока за отговор. Сега на ход са Брюксел, които трябва до осми ноември да обявят дали започват втора фаза на разследване на сделката.

По информация на Politico, EK са изразили пред Microsoft конкретни притеснения относно действията на компанията в областта на облачния гейминг и услуги, както и евентуална възможност те да затворят достъпа на свои конкуренти до изключително популярната поредица Call of Duty. В изявление за медията Microsoft са потвърдили, че сътрудничат на Комисията по евентуални техни притеснения и че игрите от сериите ще продължат да излизат, както за Xbox, така и за платформата на PlayStation от ден първи на премиерите на игрите. От ЕК не са пожелали коментар по темата.

Инспектирането на сделката между двете компании от регулаторите на водещите гейм пазари продължава. Докато тези в Бразилия вече ѝ дадоха зелена светлина, то тези във Великобритания обявиха, че започват следващ етап на проверката си. В същото Microsoft нееднократно заявяваха, че Call of Duty ще остане за потребителите на конзолата на Sony. Това беше потвърдено от шефа на Microsoft Gaming Фил Спенсър за пореден път през миналата седмица, когато той заяви, че игрите от поредицата ще продължават да излизат за PlayStation докато конзолата е на пазара. Но това не е точно, което отново Спенсър заяви през септември. Доста неопределено тогава той обясни, че сериите ще останат достъпни за PlayStation „за няколко години след края на настоящето споразумение между Sony и Activision“, което провокира слуха, че това означава следващите две игри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари