Няма съмнение, че откакто Wizards of the Coast пусна Magic: The Gathering през 1993 г., играта с карти е една от най-популярната в жанра. Наскоро видяхме MTG: Arena за РС, а само между 2008 г. и 2016 г. са произведени над 20 милиарда карти за нуждите на играчите.

И докато повечето от тях са намерили място в тестетата на Magic: The Gathering, някои карти са забранени заради особености като прекалено силни качества. Една такава карта е Black Lotus от алфа комплекта на Magic, която позволява да увеличите значително точките си мана.

След пускането ѝ през 1993 г., от Black Lotus никога не са правени нови копия. Сега именно една от тези карти, достъпна в публичното пространство, се продаде на търг в PWCC за рекордната сума от 166 100 долара.

Картата е в безупречно състояние. Според оценителите от PWCC, тя има перфектно закръглени краища, цветове и състояние без никакво износване, което ѝ дава високата цена.

Още по-интересно е, че предишният рекорд за продажба на Black Lotus беше за 87 672 долара от юли 2018 г. Това означава, че за половин година цената е скочила с 89 процента.

Като цяло, купуването на карти за Magic: The Gathering може да бъде скъп навик, но е безопасно да се предположи, че повечето запалени играчи спестяват парите си за карти, които всъщност могат да бъдат използвани в играта. Разбира се, дори ако това е така, някои колекции все още могат да бъдат изключително ценни, тъй като преди няколко години крадци откраднаха редки MTG карти на стойност 75 000 долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари