Има две игри на Ubisoft, за които съм убеден, че няма да видят бял свят. И двете звучат невероятно, но разработката и на двете е толкова проблематична, че ще си е цяло чудо да ги видим. Става дума разбира се за Skull and Bones и продължението на класиката на Мишел Ансел Beyond Good and Evil.

Тази седмица се появи пореден репортаж, който разглежда трудната съдба на пиратското приключение на Ubisoft. Едно от първите неща, които разбираме в него е, че идеята за играта е доста стара. Анонсирана през 2017 година, играта се разработва Ubisoft Singapore, които участват в работата по Assassin’s Creed IV: Black Flag. Още докато работят с колегите си от Монреал и другите клонове на студиото по Black Flag, на хората от студиото им идва идеята за мултиплейърен експанжън.

Kotaku цитира три свои източника, които потвърждават, че първоначално работата по играта почва през 2013, именно като мултипейърно допълнение за Black Flag. Идеята за него се разраства в проект за самостоятелно ММО с името Black Flag Infinite (това си е доста далеч преди появата на Sea of Thieves на Rare), който впоследствие е кръстен Skull and Bones.

„Няколко човека казаха, че е прокълнат. Други просто си нямаха идея какво се предполага да правят“, цитира бивш разработчик Итън Гак от Kotaku. „Никой си нямаше и най-малка представа какво правеха“.

През годините, играта претърпя няколко забавяния, години на мълчание и несигурност, различни слухове, като например това, че по едно време работата по Skull and Bones е била напълно рестартирана. Заедно с това, разразилите се секс скандали около Ubisoft провокират напускането на управляващия директор на студиото. Осем безрезултатни години и $120 000 000, които може да са хвърлени на вятъра. Ако сумата, която цитира Kotaku е вярна. През годините се сменяли концепции и характеристики, локации (Карибите, Индийския океан, приказната страна Хиперборея). А Ubisoft продължавали и продължавали да пишат чекове.

„Никой не иска да си признае, че са сгафили. Но това е просто прекалено голямо да изчезне. Като американските банки“, споделя за медията разработчик. „Ако Skull and Bones беше разработван от конкурентно студио да е убито вече 10 пъти“. А причините за тези проблеми са тривиални – погрешни мениджърски решения и жажда за власт на върха, напускане на множество разработчици през годините, които просто виждали, че това е обречен проект, който се е запътил към нищото.

„Играта все още се развива. Всеки знае какво трябва да представлява една игра на Ubisoft и дизайнът просто го няма все още“, цитира Kotaku настоящ разработчик. „Ubisoft Singapore не са свикнали да доставят ААА заглавия. Редакторският екип на студиото представлява бойно поле между екипите на базата на работна култура“.

От Ubisoft отричат твърденията в материала на Kotaku, заявявайки, че всичко се движи по план. „Екипът зад Skull and Bones са горди със свършената работа по проект от последното им обновление, като продукцията току-що премина алфа-етапа и са развълнувани да споделят повече подробности, когато му дойде времето. Вземайки предвид това, всякакви неоснователни спекулации за играта или взетите решения, единствено деморализират екипа, който работи изключително усърдно по една амбициозна нова игра, която отговаря на очакванията на играчите ни. През последната година, ние направихме значими промени по нашите политики и процеси, за да създадем едно по-сигурно и толерантно работно място и да окуражим екипите ни да създават игри, отразяващи разнообразието на света, в който живеем“, гласи официалната позиция на Ubisoft.

Студиото разкри по-рано тази седмица най-новата си игра – онлайн шутър арената си с герои от света на игрите по Том Кланси XDefiant. Играта ще е безплатна и откритите ѝ тестове започват още следващия месец. Междувременно, студиото представи и интересна нова визия за бъдещето на Assassin’Creed, която изглежда се отклонява от познатия ни модел на излизането на нова игра от поредицата на всеки две години. Вместо това, по медийна информация, Infinity, както е името на това ново начало ще направи от сериите един постоянен свят в „жива услуга“, който ще бъде допълван във времето с нови локации и приключения, всички те свързани помежду си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари