Във времена, в които светът се бори с пандемията от коронавирус, все повече хора си стоят у дома. Голяма част от тях прекарват свободното си време в гейминг. Световната Здравна Организация дори препоръча игрането на видео игри по време на пандемията, тъй като те са идеални за разтоварване от психическото напрежение и връзката с други хора по време на социална изолация.

Въпреки това, има известен брой хора, които са пристрастени към компютърните игри и прекаляват с тях

Проучване на OnlineCasino.ca се опитва да покаже как ще изглеждат тези запалени геймъри след 20 години, ако продължават да имат негативните навици, които са асоциирани с пристрастяването към видео игри. Проучването е базирано на изследвания направени от авторитетни организации като NHS, National Geographic, WHO и UKIE. Аниматори са създали изображения, които показват „Майкъл, бъдещият геймър от 2040-та година“.

Но до какво точно водят лошите навици на геймърите?

Разглежда се например как хроничната липса на витамин D може да причини плешиви петна. Как лошата стойка може да деформира тялото. Показва се до какво води напрежението при прекалена употреба контролери. При палците се получава така наречения “PlayStation Палец”. Появата на язви по ръцете, отново заради прекалената употреба на контролер, е наречено „Nintendo Артрит“.

Трудът предлага и информация за това как геймърите да се предпазят от трансформацията в „Майкъл“ – упражнения, намаляване на напрежението върху очите чрез игра в равномерно осветена стая, здравословно хранене, добра стойка и пълноценна хидратация.

Очевидно е, че изображенията показват доста краен пример, отнасящ се единствено за наистина пристрастените към гейминга


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари