fbpx
-0.3 C
София

Изтичане на информация намеква, че Steam ще се развие към приложения, които не са свързани с игри

Най-четени

Всеки, който някога е изпитвал удоволствието от лесното сваляне на игри чрез Steam на Valve, най-вероятно все някога му се е искало всякакъв компютърен софтуер да се разпространява и ъпдейтва толкова лесно. Изглежда, че Valve ще изпълни това желание.

Наскоро – на 15. юли – са забелязани категории в мобилния онлайн магазин на Steam, заедно с обичайните игрови жанрове, които намекват за разнообразие от нови софтуерни допълнения, които не са свързани с игри: Счетоводство, Анимация & Моделиране, Аудио Продукция, Дизайн & Илюстрации, Образование, Коригиране на Снимки, Софтуерно Обучение, Услуги, Видео Продукция и Уеб Публикации (Accounting, Animation & Modeling, Audio Production, Design & Illustration, Education, Photo Editing, Software Training, Utilities, Video Production, Web Publishing).

Категориите били празни, но се появили на версиите на магазина както за Android, така и за iOS, преди да бъдат премахнати на следващия ден. Не е ясно колко време преди премахването им са били в списъците, макар че изглежда не са се появили в уебсайта на Steam или във версията на приложението на Steam за настолни компютри.

Това, очевидно, не бива да се приема като потвърждение, че Valve планира да добави тези видове приложения към Steam, но самият факт, че категориите са присъствали в базата данни на компанията, говори доста. Услугата вече има 40 милиона геймъри като потребители, което директно би я направило конкуренция на Mac App Store на Apple или онлайн магазина на Microsoft в метро стил, който планира да стартира с пускането на Windows 8.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
marto008
marto008
9 години

Доста добре ще стане, пък и ако тези програми имат намаления по разпродажбите. Само остава проблема с достъпа, когато нямаш интернет – това най-ме дразни в цялата работа.

WildBeast
WildBeast
9 години

Пуснете новина, че Steam ще излезе за Linux, като в затворената бета на клиента ще бъде достъпна само играта Left 4 Dead 2.

Отделно Croteam портват играта Serious Sam 3: BFE за Linux и много други инди студия имат Linux версии на игрите си, така че магазина ще се понапълни с доста заглавия, поддържащи Linux.

Нови ревюта

Подобни новини