С навлизането на услуги за стрийминг на игри като Google Stadia, конзолните игри ще се изолират конзолите. Когато потребителите могат да ги играят без да имат собствена конзола, компании като Sony, Nintendo и Xbox ще загубят пазарна доминация. И това може да стане много скоро – тази и следващата година са от голямо значение.

След някоя друга година ще можем спокойно да теглим нещо на телефона си и да го играем на телевизора. Няма да имаме причина да купуваме конзоли. В момента много хора са фенове на определена конзола заради ексклузивните заглавия, които тя предлага. В един момент такива е вероятно да няма.

В отговор на недоволството на Sony, Microsoft и Nintendo, Google казва „Бъдещето на гейминга не е в кутия.“

Въпреки всичко, битката не е загубена. Подготвя се премиерата на PlayStation 5 и Xbox Project Scarlett (конзолата най-вероятно ще носи името Xbox Two) за следващата година. По-късно тази година трябва да видим нова Nintendo Switch конзола. Какво ще направят конзолните гиганти, за да оцелеят?

Takashi Mochizuki разказва в The Wall Street Journal какво ще предприеме Sony. Стратегията на компанията е да се съсредоточи върху хардкор геймърите, които са обсебени от игрите. Конзолата ще предложи невероятни графики и добре познати заглавия.

Може да изглежда като нещо очевидно, но конзолните компании не един и два пъти са показвали, че забравят какво искат геймърите. Фактът е, че единственото важно за хората е да могат да играят най-добрите игри в най-добрите условия – графика, брой кадри в секунда, добър звук. Те са готови да си платят на този, който го предложи най-добре.

Тази концепция се вижда ясно при собствениците на компютри, които харчат стотици и хиляди, за да имат нужния компютър. Има много хора, дори в България, които са готови на всичко, за да играят на максимални настройки.

Конзолите трябва да предлагат хардуер, който да доставя безпроблемно 4K/8K, 120Hz, HDR графики, добра поддръжка на ray tracing. Нормално е и те да предлагат стрийминг на игри през Xbox Game Pass и PlayStation Now. Така ще комбинират най-доброто от двата фронта и няма да загърбят бъдещето.

Ще предпочете ли запаленият геймър да си купи Google Stadia, да си плаща пълната цена за игри, които не притежава физически и не може да продаде, разбира се и да плаща допълнителна такса, за да може да ги играе? Не, особено ако PS5 и Xbox Two могат да предложат по-евтино цялостно преживяване. цената за покупка на самата конзола няма да е проблем в този случай.

Изглежда има и неформално обединение между гигантите, защото те знаят в каква опасност е следващото поколение конзоли.

Има информация, че Project Scarlett всъщност ще е серия от няколко конзоли на Microsoft, едната изцяло за стрийминг. Има информация, че Sony и Microsoft работят заедно върху създаването на нещо като Netflix, но за игри. Очаква ни истинска война.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари