По-рано 2К Games изненадващо анонсира дебютът на нов лидер и нация в играта за световно надмощие Civilization VI. Водачът на канадското племе Крий, именуван Питокаханапиюин (или накратко „Водача на стадата“) се присъедини към групата велики личности като Теди Рузвелт, Кралица Виктория и Чингиз Хан. Сегашните вождове на племето обаче не одобряват тяхната презентация в играта, твърдейки, че не изразява вярно техните ценности.

Един от все още запазената група местни канадци, Милтон Туутозис, коментира в интервю в сутрешната програма на CBC радио образа на новата нация в Civilization VI. Според него играта „утвърждава грешния мит, че Първите нации имат подобен манталитет на колонизаторите, тоест се стремят към подчиняване на чужди народи и присвояване на територия. Това е в цялостен разрив с традициите на светогледа на племето Крий„. Като цяло новата нация е представена като сравнително безобидна в Civilization VI, но изглежда проблемът е породен в това, че в играта тя в действителност може по-свободно да разширява територията си чрез изследване.

Туутозис сподели, че е разочарован от това, че разработчиците не са се свързали с реални представители на племето, с помощта на които достоверно да предадат портрета на хората Крий. Но по негови думи и това „Не е нищо ново…“ и че холивудските продукции също са изобразявали Първите нации грешно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари