Представяме ви първи кадри от модовете за Half-Life: Alyx без VR

0
504

Измина по-малко от седмица от дебюта на една отдавна чакана поредица в лицето на Half-Life: Alyx. Геймърите моментално се разделиха на две групи – тези, които се придържат към оригиналността на VR преживяването и тези, които искат да пробват играта с мишка и клавиатура. Има още много време, докато адаптират заглавието към по-конвенционалните методи за навигация, но потребителите нямат търпение и вече изпробват първите прототипи.

Водещият YouTube канала Valve News Network Тайлър Маквикър тества едно от първите демота на Half-Life: Alyx. По думите му това е предварителен билд на играта, случайно пуснат в Steam. В него разработчиците са използвали инструменти за профилактика, без да си слагат VR шлемове всеки път. Откровено казано, в тази си форма Half-Life: Alyx прилича изключително много на предците си.

Маквикър е на мнение, че дори и с издание, утвърдено от студиото, Half-Life: Alyx си остава изключително ограничено преживяване без VR. Традиционното приложение на клавишите за движение не е настроено, а липсата на движение на ръцете води до невъзможност да се извършат най-прости взаимодействия на Аликс със средата. Според Маквикър програмистите ще трябва да измислят цяла нова контролна схема, обвързваща конкретни движения. Другата възможност е те да се премахнат изцяло, опростявайки геймплея значително. Маквикър споделя:

„Non-VR модове ще има, но няма да са много интересни, играта не е проектирана, за да се играе като Half-Life 2“.

Не че усилията на геймърите не са оправдани. VR технологията освен че се нуждае от достатъчно мощен хардуер (т.е. модерен персонален компютър), но самата тя е доста скъпа. Доколко модърите ще успеят да прехвърлят нетрадиционното преживяване тепърва предстои да разберем.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари