6.9 C
София

Продажбите на Wii U – все още слаби

Най-четени

Конзолата Nintendo Wii вече се е продала в над 100 милиона бройки по цял свят. Същото обаче не може да се каже за наследника й Wii U. По данни на фирмата NPD, продажбите на мобилната конзола изобщо не вървят добре. Ако данните са верни, то значи Nintendo са продали нищожното количество от 57 хиляди конзоли през януари 2013 година.

NPD все пак отбелязват, че през февруари продажбите на Wii U са се повишили с 40% – впечатляващ ръст, който обаче не е довел до повече от 65 хиляди продадени конзоли през миналия месец. Обикновено в първата година от пускането си, гейм продуктите се радват на доста високо търсене. Wii U е на пазара само от няколко месеца обаче и ситуацията изобщо не е такава.

Японската компания е напълно наясно с лошото представяне на конзолата си. През януари те намалиха прогнозираните си продажби на 4 милиона до края на март. Преди това надеждите им бяха поне за 5,5 милиона за същия период. Ако съдим по данните на NPD обаче напълно е възможно дори намалените им очаквания да не бъдат оправдани.

Доста лоши новини за Nintendo. Щом Wii U не може да се справи дори с петгодишните си конкуренти, какво ще стане, когато, по-късно тази година, Sony и Microsoft пуснат следващото си поколение конзоли?

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини