1.9 C
София

Първи детайли за Dishonored – духовният наследник на Thief

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Преди няколко часа Game Informer пуснаха първите късчета информация за обявената съвсем наскоро Dishonored. В нея играча влиза в ролята на Corvo, бодигард на императрица на странен фантастичен свят. Когато императорката бива убивта Corvo е първият заподозрян и сюжета представлява неговите опити да избие всички опетнили неговото и името на бившата му работодателка. За да са по-интересни нещата главният герой притежава и доста свръхестествени умения.

Ако сте запознати с Thief и Deus Ex то тогава ще бъдете в свои води докато играете Dishonored. И двете изброени заглавия са дело на Harvey Smith, който е и главното действащо лице зад това заглавие. Играта ще представлява смесица от брутално насилие, стелт елементи и различни готини инструменти за убиване. Интересното тук е, че нямате просто едно устройство, което да прави големи щети и едно, което да ви лекува, а като един истински професионален убиец може да комбинирате най-различни джунджурии в даден момент. За пример при употребата на оръжия са дадени „спрете времето, разбутайте разни книги за да привлечете вниманието на стражите и след това минете през мястото, което те са охранявали“ и „призовете дузини плъхове, които да атакуват противниците ви, след което се вселете в един от мишоците и изчезнете под някоя врата“. „Интересно“ е слаба дума в случая.

Цялата игра ще реагира на това колко агресивно подхожда играча. Система, която е незабележима за него, ще отмерва колко хаотичен е той и колко насилствено се справя с всяка ситуация. Всяко действие ще променя света, в който се развиват събитията по много очевиден начин, но играча никога не трябва да се притеснява от това дали е поел по „правия“ път, тъй като вариацията е целта в заглавието.

За момента има само 1 споделен скрийншот от авторите, на който не се вижда много, освен факта, че има оръжия за близък бой и странен подход към модата в измисления свят. Арта на играта ще бъде дело на българина Виктор Антонов известен със създаването на почти целия City 17 от Half-Life 2.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини