Издателят на Grand Theft Auto V, компанията Take-Two миналата седмица накара създателите на играта да премахнат популярната програма Open IV за създаване на модове за играта.

Според Take-Two, тази програма нарушава безопасността и правата на компанията. Разработчиците от Rockstar се подчиниха на изискването, но възмущението на геймърите бе безпределно и те ясно изразиха мненията си в Steam.

Само за една седмица рейтингът на играта падна до 66% положителни отзиви. Рейтинг от подобно ниво говори за смесени впечатления от играта и предпазва геймърите от спонтанна и евентуално лоша покупка. Всички последни отзиви в GTA V са с крайно негативен характер. От 43 000 отзива, 88% са отрицателни. Геймърите най-сериозно се заканиха никога през живота си да не купуват игри на издателството Take-Two.

OpenIV е любителски инструмент за добавяне на модификации в играта GTA V, съществуващ вече 10 години, добавящ нови сценарии в сингъл режим.

Някои аналитици считат, че по този начин Take-Two разчиства пространство за GTA Online, която носи лъвската част от печалбата. А модерите само отвличат вниманието на геймърите със своите модификации, които дават интересни сюжети в сингъл режим и добавят много свежест в GTA V.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари