Докато Blizzard продължават да прибират чувалите с пари, които им носи Diablo Immortal, те не забравят и истинските почитатели на игрите за Диабло.. Така по-рано тази седмица студиото публикува огромно количество информация, свързана с Diablo IV, която цели да подготви феновете на поредицата за това, което ги очаква следващата година.

Публикацията на Blizzard акцентира върху това, което може да очаквате след излизането на играта, а именно завръщането на сезоните, философията на издателя за допълнителната монетизация, развитието на героя ви, магазина в Diablo IV и други характеристики, до които ще получите достъп тук.

Blizzard завръщат познатите от Diablo II: Resurrected и Diablo III „сезони“. Те са изградени по модел на Diablo III, като всички герои от предходния сезон в началото на новия се преместват във Вечното царство. За да се включите в новия сезон трябва да изградите нов герой, с който да качвате ниво и се уверите, че е достатъчно боеспособен, за да имате успеха, който очаквате. За да се включите в сезон няма да има изискване да сте играли предходния, като всички източници на сила на героя ви идват от игра и няма да можете да го направите могъщ воин просто, като си платите за това.

„Смятаме, че е важно играчите да виждат, че играта се променя по един смислен начин. Всеки един нов сезон ще се пуска със свежа и нова геймплей характеристика и сюжетна линия, която ще ви представи нови предизвикателства, мистерии и възможности за покачване на нивото. Това е нещо, което играещите ще започват да виждат още преди да е завършил първия час игра“, пишат Blizzard.

В хода на всички сезони ще има множество лайв събития и предизвикателства, които ще направят всеки от тях още по-ангажиращ и интересен, като тези събития могат да продължат уикенд или цяла седмица и ще ви носят награди и бонуси, с които да се гордеете.

Заедно със сезоните и отделните глави в тях, завръщане прави и Season Journey предизвикателствата, които ще са безплатно достъпни за всички. В края на всяко едно сезонно пътуване ще се изправяте срещу един наистина могъщ враг, който ще трябва да преодолявате. Тук ще се появи и сезонния пропуск с батълпас стил на прогрес, който ще предложи два типа възнаграждение: платен и безплатен клас. Докато вторият, освен козметики, ще носи и прогрес, то първият ще засяга единствено общата естетика и визия, до която ще получите достъп. Платеният вариант на пропуска ще предложи освен ексклузивни козметики (които няма да могат да се намерят в магазина на играта), така и преиум валута, която да харчите за още козметики. Сезонните бонуси, които подсилват героя или героите ви представляват безплатни награди за всички, които ще станат налични за вас единствено чрез игра – те няма да могат да се закупуват, обещават Blizzard.

Дали заради негативизма, който генерира Diablo Immortal и страховете, че студиото използва играта, като тестова площадка за следващата голяма игра от сериите или не, но в хода на цялата публикация Blizzard подчертават, че нищо, засягащо развитието на героите в новия Diablo няма да е платено. Така и ще е с магазина, който както подчертават Blizzard може да не посетите през цялата игра и пак да получите всички онези яки брони и козметики, които се продават там – нищо, което се предлага в магазина няма да е ексклузивно единствено за него.

„Най-важният ни ръководен принцип зад магазина и сезонния пропуск е да създадем нещо, което играчите ще заобичат, ще очакват и ще оценят, че е част от играта. Козметиките в Diablo IV създават нови начини за играещите да изразяват себе си и никога не осигуряват предимство пред другите в играта. Играещите ще изпитат пълната забава от сезоните, независимо дали харчат за нещо или не“, завършват Blizzard.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари