Според множество различни източници, Konami и Sony са се заели с нова игра от света на Silent Hill, като от известно време се работи активно по играта,

Konami, държащи правата на Silent Hill и Sony работят заедно, съвместно с някои от хората, създали оригиналната игра. Според цитираните източници, Konami са се заели с играта, след като са се вслушали в гласа на общността си, като са търсили партньори в начинанието си, на което, както се твърди, са откликнали единствено Sony. Дали обаче това е така или ще си остане слух едва ли ще разберем скоро. Подобни анонси се случват обикновено по време на големи гейм форуми, а предвид ситуацията с COVID-19, такъв не се очаква скоро.

Източниците на информацията – Rely on Horror и Aesthetic Gamer – доказали се с времето, че получават нерядко достоверна вътрешна информация, говорят за „меко възраждане“ на играта, която ще носи името просто Silent Hill. По тяхна информация, по играта се работи от близо година. В работата по играта са се включили и известни имена, които се свързват с работата по класическата игра. Като Масаширо Ито, създател на чудовищата, Акира Ямаока, композитор на сериите и Кеичиро Таяма, режисьор и сценарист на оригиналната игра от 1999. Медиите пишат, че разработката се осъществява от SIE Japan Studio, което понастоящем включва и членове на Project Siren.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
radi
radi
1 година

Само първата е бях играл малко и беше трудна, но дано е вярно. Конами и Капком навремето бяха богове 🙂

Agentpat™
Agentpat™
1 година

Хубава новина, НО…но щом е в колаборация със SONY, то е 99.99% сигурно, че ще излезе изключително и САМО за PlayStation, което вече ще е тъжно. Те едва ли ще отстъпят от това. Може би след години, когато на РС геймърите им се „изчака чакалото“.