9.7 C
София

Счетоводителите на Таке-Two се отчетоха

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Издателството Take-Two приключи преброяването на печалбите и загубите за изтеклата финансова година и извади резултатите на показ пред обществеността. Продажбите на компанията са се увеличени с над 50%, достигайки красивата цифра от $1,14 милиарда. Ако през миналата година компанията е била на загуба от над $100 милиона, то през тази година тя е изляза на печалба с $53,8 милиона. Цифровите продажби също бележат ръст със своите $102 милиона, съставяйки 15% от всички приходи на издателя.

Take-Two разкриха интересна статистика за разпределението на своите доходи – 61% от игрите са продадени в Северна Америка. С най-голяма популярност се ползват заглавията за Xbox 360 и PS3, съответно, 40% и 39%. На трето място са домашните компютри с 9%. Списъкът се оформя от Wii(5%), PSP(2%) и стареца PlayStation 2(2%). Най успешни са игрите NBA 2K11, Top Spin 4, Major League Baseball 2K11, преиздадения сборник на GTA4 и, разбира се, уестърн екшъна Red Dead Redemption, продала чудните 8,5 милиона копия. Всъщност достатъчно популярна е не само играта, но и дисковото издание на допълнението Red Dead Redemption: Undead Nightmare(на тема „какво се случва, когато зомбитата плъзнат в Дивия Запад”).

Също така Take-Two разкриха плановете си за бъдещето – освен Duke Nukem Forever, през лятото трябва да се появи детската бейзболна игра Nicktoons MLB, а на 4 октомври – екшънът The Darkness 2. През финансовата 2012 година(която трябва да приключи на 31 март 2012) чакаме възраждането на великата серия XCOM и поредните части на NBA 2K и MLB 2K. Кен Ливайн също така планира своята BioShock: Infinite за 2012. Разбира се, това не са всички игри – навярно скоро ще узнаем дали и новата част на GTA няма да се появи през този период.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини