Тази седмица Square Enix представиха редовния си финансов отчет за изминалите шест месеца на годината. Макар и общите цифри да са по-добри от тези, които издателят представи преди година, то от финансовия доклад за полугодието (приключило в края на септември) става ясно, че едно от заглавията, на което компанията да разчиташе сериозно за своето бъдеще е претърпяло финансово фиаско.

Става дума за Marvel’s Avengers, който носи оперативни загуби на звеното HD Games в размер на пет милиарда йени (или $48 милиона) за втората четвърт на настоящата фискална година, предава PC Gamer. Marvel’s Avengers, игра под формата „жива услуга“ и разработена от Crystal Dynamics, в която Square Enix вложи изключително сериозни ресурси за реклама и производство, беше съсипана от критики, както от страна на медиите, така и на гейм общността. Изданието коментира, че това е вторият най-голям провал на лайв-сървис заглавие от краха на Anthem на BioWare от миналата година.

По думите на Дейвид Гибсън, анализатор към Astris Advisory Japan KK, Square Enix са очаквали да продадат пет милиона копия от Marvel’s Avengers до края на септември, докато играта се е продала в границите на три милиона копия, което при бюджет за играта от около $170-190 милион е наистина слаб резултат. Това, че излизането на играта за следващото конзолно поколение беше забавено за 2021, също не е в нейна полза, смята той.

„HD Gaming е едно от трите звена на Square Enix в бизнеса им с дигитални забавления. Освен HD Games, компанията разделя гейм бизнеса си още на MMO отдел и такъв, който се занимава с разработката на браузърни игри и такива, насочени към смарт устройствата“, обяснява Гибсън.

Това, което спасява представянето на издателя за отчетния период е Final Fantasy VII Remake, която се е продавала очаквана много добре. В други секции на документа става ясно, че отдалечената работа, наложена от настоящата обстановка е създало сериозни грижи за Square Enix, а бъдещи проекти, като Project Athia и Final Fantasy 16, които се очаква да са временни ексклузиви за PS5, все още нямат точна дата на излизане.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари