8.6 C
София

Хакерите на PSN пускат своя социална мрежа

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

След вероломната атака на PlayStation Network и сайтовете на няколко игрални компании, банки и държавни учреждения, правоохранителните органи започнаха лов на хакерите от групировката Anonymous. Полицията успя да арестува няколко злосторника, но така и не можа да се справи с Anonymous като цяло.

Групировката планира да стартира собствена социална мрежа, където съратниците да могат свободно да си общуват и планират нови атаки, без да се опасяват от преследвания. Една от основните черти на Anon-Plus е анонимността на нейните потребители.

Първоначално Anonymous са общували помежду си в социалната мрежа Google+, но гигантът бързо е блокирал техните акаунти след няколко подозрителни съобщения. Anon-Plus трябва да се превърне в място, свободно от модериране или администрация.

„Това е вашето бъдеще. Това е нашето бъдеще“ – гласи надписът на главната страница на социалната мрежа. Ще стане ли Anon-Plus флагман в борбата за един наистина свободен интернет – това ще покаже времето. Навярно Sony са настръхнали в очакване, защото зад паравана на Anon-Plus може да се готви нова мащабна атака.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини