Компанията има ясна политика в това отношение.

Миналата седмица ви предадохме новина, която се базираше на твърденията на потребител на форума ResetEra, който твърдеше, че е успял да си върне парите от Fallout 76 през клиента на Bethesda. Оказва се обаче, че вероятно това е било… фалшива новина, разбираме от Segment Next. Или някой просто е имал късмет.

Както знаете, Bethesda взе решението да не разчита на Valve и Steam за разпространението на новия Fallout, а на своя собствен клиент, решение накарало много вежди да бъдат повдигнати. Първо, Valve обслужват добре своите партньори и клиенти, осигурявайки им качествена подкрепа. Освен това става въпрос за онлайн игра, сфера, в която Bethesda в качеството си на разработчик нямат никакъв опит. Без да влизаме в излишни спекулации, точно относно политиката за връщане на парите при вече поръчана игра, няма как да не събудят съмнение. Политиката на Bethesda в това отношение е ясна: свалите ли играта, няма връщане назад. При Valve, нещата не стоят така: можете да поискате обратно това, което сте платили, стига да не сте играли повече от два часа.

От медията са се свързали с поддръжката в Bethesda, за да разберат да не би компанията да е променила своята политика в това отношение.

„Благодарим ви, че се свързахте с екипа по поддръжка към Bethesda. Клиентите, които са свалили играта не подлежат на рефинансиране. Извиняваме се за безпокойството“, получили отговор Segment Next.

Изданието коментира и друга тема, завъртяла се в публичното пространство тези дни. Става дума за сериозното намаление на цената в редица магазини. Току-що мина „Черния петък“, задават се и празници, та намаленията са нещо нормално. Но принципно за заглавия, които са излезли толкова скоро, намаленията са по-скоро символични.

„Закупилите си Fallout 76 вече са гневни от факта, че играта вече е в разпродажба само седмици след пускането ѝ на пазара. Цената ѝ падна първо до $40, а по-късно Bethesda свали още пет долара от нея. Виждайки това, мнозина започнаха да питат за връщане на част от парите си и ранни доклади посочиха, че те в действителност ги получават“, пише медията.

Само че подобен процес не е започнал в действителност. От компанията уверяват, че скоро и това ще се случи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари