Въпреки, че присъствието на Apple в гейм индустрията е безлично и Bandai Pippin се помни като провален куриоз, сега изглежда, че американците имат нови планове в това отношение.

Apple е регистрирала ново заявление, с което разширява използването на името Apple TV за цели, свързани с видео игри, в повече от 60 страни.

Регистрацията е интересна, защото оригиналната запазена марка на Apple TV от 2007 г. се отнася за компютърен хардуер, снимки, музика и филми и изобщо не включва игри. Дори когато Apple представи четвъртото поколение на платформата през септември 2015 г. и тя поддържаше игри, пак не бяха направени промени в описанието.

Миналата година в описанието на 4К версията на Apple TV се споменаваха „компютърни игри“ като една от многото функции на безжичната кутия. За сравнение, новата регистрация този път е насочена изцяло към „използването на Apple TV като гейм конзола и контролер“, което е доста необичайно.

Регистрацията покрива 60 държави по цял свят и ни кара да се чудим какви са плановете на гиганта. Apple наскоро изрази интерес към потенциалния AR гейминг на iOS с пускането на софтуерния пакет ARKit, така че нищо чудно да видим именно нова версия на Apple TV, насочена към почитателите на гейминга.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари