Overwatch 2 е поредната от десетките видеоигри напоследък, сполетени от ужасен старт. Премиерата на играта беше преди два дни, но за тези два дни бяха проведени две DDoS атаки към сървърите на играта, които ѝ без това бяха пострадали от сериозен наплив, десетки не можеха да се включат в тях, тези, които идваха от Overwatch 1 се оплакваха от липсващи герои, от неочаквани спирания на играта и др.

Blizzard заявиха, че работят активно по всички доклади, които им се изпращат и правят всичко по силите си да върнат комфорта на играчите.

„Макар и милиони хора да се забавляват в света на играта, стартът ѝ не задоволи нито вашите, нито нашите очаквания. На първо място искаме да се извиним на нашите играчи. Очаквахме пускането на Overwatch 2 да протече гладко. Придържаме се към високи стандарти и работим усърдно, за да разрешим проблемите, с които се сблъсквате“, пишат от студиото. Едно от нещата, с които са се заели например е да премахнат SMS Protect – системата, отговаряща за допълнителната защита на регистрациите, която обаче прави невъзможна играта на хора с предплатени тарифни планове. Тези, които играят с регистрациите си от началото на юни миналата година няма да трябва да осигуряват телефонния си номер, но тези, които играят без Battle.net акаунт, както и новите играчи ще трябва да използват системата. Освен това Blizzard работи активно по отстраняването на всички сървърни проблеми и макар някои от тях да са оправени, то има още какво да се направи по въпроса. Що се отнася до оплакванията, свързани с липсващи инвентар и герои, компанията привежда, че при половината от тези случаи става въпрос за хора, които все още не са слели акаунтите си от първата с втората игра. За другата половина от случаите Blizzard признава вината си, като причината тук е скоростта на процеса по пренос на активите в акаунтите. „При всички случаи няма изгубена или изтрита информация“, уверяват Blizzard. Те обръщат внимание и на още един често срещан проблем.

Тези, които не са играли първата игра трябва да изиграят 100 мача, за да получат достъп до основните герои. Това изискване обаче често се предявява и към старите играчи. От Blizzard споделят, че излизане от акаунта и повторно влизане обикновено оправя и този проблем.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари