Dell рекламира компютър като идеален за чийт в PUBG

0
785

Наскоро Dell сътворили лек гаф, рекламирайки в Китай свой модел лаптоп като идеален за… чийт.

PlayerUnknown’s Battleground или PUBG е изключително популярен в Китай. В интерес на истината, почти половината играещи Battle Royale лудницата са именно от Поднебесната империя. Огромната фен база и популярност на играта идват обаче и с проблем – чийтърите или хора, които не играят по правилата, за да получат преимущество пред другите. Австралийският PCPowerPlay посочва, че почти 99% от всички неразрешени модификации в играта идват именно от територията на Китай. Явно от маркетинг отдела на Dell са наясно с това и взели, че рекламирали машината като „идеална за стартиране на плъгини за PUBG”, като „плъгин“, посочва медията е евфемизъм, обозначаващ чийт или хак.

По време на специално събитие, организирано от американската компания в Пекин, представител на компанията е обявил от сцената, че новите машини на Dell позволяват управлението на повече плъгини за успех в Chicken Dinner – популярен слоган, който се появява, когато спечелите рунд.

Изданието е отправило запитване за изказването на представителя на компанията към Dell Australia, откъдето го информирали, че компанията не подкрепя нечестната игра. „В опит да представи по-добре достойнствата на новите серии Dell G са били използвани неподходящи примери при представянето на продукта в Китай миналата седмица. Това не отговаря на глобалната ни визия и стратегия за гейминга. Осъждаме всякакви модификации, използвани по неподходящ начин в игрите“, гласи официалното становище на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари