Излязла преди месец, Battlefield 1 се прие извънредно добре, както от критиката, така и от геймърите, които се върнаха към безпощадните бойни полета на Първата световна война. Electronic Arts имат амбицията да направят от заглавието дългосрочна инвестиция и не смятат просто да се радват на успеха си. Следващата стъпка от развитието на Battlefield 1 включва създаването на състезателна платформа от заглавието, предава Game Reactor.

„Наблюдавахме всичко с голям интерес в последните няколко години и през последните шест месеца решихме, че сега е времето да почнем да инвестираме в това и не само в нашите лицензирани активи, но и ще видите, че в календарната 2017-та, ние ще бъдем напълно заангажирани с Battlefield – заглавие, на което държим пълните права – като стартираме изграждането на състезателна платформа около заглавието“, споделя по време на провелото се във Финикс изложение Credit Suisse 2016 Technology Conference Питър Мур от ЕА. В интервю за медията, той изразява възхищението си от модела на CS:GO и колко вярна е общността на заглавието към света на играта. „В Battlefield имате възможността за осъществяването на микротранзакции, наречени Battlepacks, които ви позволяват да напредвате в играта. Освен това, ние наблюдаваме с голямо възхищение представянето на CounterStrike: Global Offensive и нивата на отдаденост към играта, които са направо феноменални. Надяваме се, че ще продадем повече копия на Battlefield, разчитайки единствено на включването на състезателен тип игрови режим, вложен тук, за да позволи на хората да се съревновават с другите“, обобщава Мур.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари