16.3 C
София

FIFA 12 е европейски бестселър на годината сред конзолните заглавия

Най-четени

Футболната игра FIFA 12 оглави списъка с бестселъри в Европа сред заглавията за игрални конзоли. Става въпрос за версията на играта за PlayStation 3. Според данните за периода от януари до септември 2011 година най-продаваната конзолна игра е именно FIFA 12. На второ място в същата класация е Wii Sports Resort, а на трето и четвърто са заглавия от серията Pokemon на Nintendo за конзолите DS, информира Eurogamer.

Класацията е взета от последния финансов отчет на Nintendo. Компанията има три заглавия в челната петица. На петото място стои Zumba Fitness на 505 Games за Wii. Прави впечатление, че европейците наблягат на спортните игри, докато в Съединените щати положението е съвсем различно. Там сред първите пет игри не се забелязва нито едно спортно заглавие.

Най-продаваната конзолна игра в САЩ за годината е Just Dance 2 на Ubisoft. Заглавието е за Wii. На второ и четвърто място са игри от серията Pokemon на Nintendo за конзолите DS. Почетната трета позиция е за Gears of War 3 на Microsoft за Xbox 360, а на петото място е Call of Duty: Black Ops на Activision, отново за платформата Xbox 360.

Прави впечатление още, че в Европа бестселър е заглавие за PlayStation 3, докато в САЩ лидер е игра за Wii.

С пълното съдържание на класациите можете да се запознаете от графиките, които се намират по-долу.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини