Нов ден, нова спекулация за Android версията на Fortnite. Писъкът на лято 2018 трябва да излезе за най-популярната мобилна платформа съвсем скоро, но Epic вече потвърди, че играта няма да се появи в традиционния Google Play store. Къде обаче ще дебютира тя изглежда все още не е ясно.

До днес предполагахме, че това ще стане на сайта на самото студио чрез инсталационна програма, която сваляте на телефона си. Нов код, открит от ентусиастите от XDA, обаче показва, че Fortnite за Android може да се появи в магазина на Samsung.

Това дава нова сила на слуха, че щутърът ще бъде ексклузивен за устройства на Samsung. Освен това, два модела на гиганта са потвърдени като поддържани. Това са току що излезлият таблет Galaxy Tab S4, както и предстоящият флагман Galaxy Note 9.

Така макар на теория да може да свалите играта като APK файл от друго място, възможно е софтуерът да ви попречи да я пуснете, освен ако не работите на Galaxy Tab S4 или Galaxy Note 9. Разпространението извън Google Play позволява на Epic да предложи Fortnite без да плаща стандартните 30 процента комисионна на Google за микротранзакциите. В същото време обаче, Samsung таксува приблизително същото, така че това може и да не е единствената причина Epic да се отказва от традиционното разпространение през Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари