Собствениците на Xbox конзоли вече ще могат да играят Steam игри от каталога на услугата за облачен стрийминг на видеоигри GeForce Now на Nvidia, предава The Verge. Това е станало възможно чрез публикувано от Nvidia обновление за услугата, която вече ще поддържа Microsoft Edge в Xbox конзолите от настоящето и предишно поколение. Както пише и Том Уорън от медията, новата функционалност ще се хареса на мнозина Xbox геймъри, които искат да играят PC ексклузиви на конзолата си. GeForce Now предлага освен платен план и безплатен, позволяващ ограничена, като време игра. Така, собствениците на майкрософтската конзола ще могат вече да играят на своя Xbox One или Series X|S, игри, като Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2 и League of Legends и др.

„Успявах да правя това в миналото чрез Parsec, което представлява в действителност приложение за свързване с декстоп дистанционни и позволява да излъчвате вашето PC към браузър. GeForce Now е далеч по-добро решение, тъй като не изисква притежаването на персонален компютър, който е способен да подкара тези игри. Просто се свързвате към услугата чрез браузъра си и стартирате игрите“, пише Уорън.

Настоящата стъпка е характерна за гейм отдела на Microsoft под управлението на Фил Спенсър и политиката на отвореност към другите платформи, която той поддържа вече няколко години. Нееднократно, Спенсър говори за обединение на потребителското преживяване между конзоли и персонален компютър, работейки за кросплатформен сейвове и геймплей без ограничения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Инат Петров
Инат Петров
1 месец

ТАм е бъдещето … което нямаше да е лошо, но познавайки някой корпорациики, ще има игри, скрити зад сървър, до които никога няма да имаме достъп …