Очевидно Microsoft вярва, че в бъдеще всички геймъри ще могат да играят заедно независимо от това дали имат PlayStation или Xbox конзоли. Компанията настойчиво убеждава Sony за потенциална поддръжка на крос-плей между потребителите на двете платформи. Арон Грийнбърг сподели в интервю: „Ние говорим със Sony за крос-плей. Партнираме си с тях за Minecraft и се разбираме, искаме да са част от всичко това – една група, обединяваща геймърите…“. Изглежда обаче Sony не позволява.

На Е3 Microsoft обяви, че вече има функция крос-плей между притежателите на Xbox One и Nintendo Switch и те могат да участват в общи игрални сесии. Дейв Маккарти потвърди, че обсъжда и възможността със Sony, но се засмя, допълвайки, че японската компания не е готова за това: „Честно казано, ще се радваме и Sony да се включи. Но все още не сме ги убедили. Но надеждата ми е че ще се присъединят към партито, защото ще е страхотен жест към играчите“.

Джим Раян от PlayStation обясни, че една от причините Sony да не позволява свързването на двете мрежи за Minecraft или за каквото и да е, защото компанията се притеснява за сигурността на своите потребители. Ако Sony позволи PS Network да се свързва с външни услуги като Xbox Live, няма да има ефективен контрол върху последствията върху потребителите (конкретно децата), които ще са поставени в опасност. Директорът на Xbox Фил Спенсър отвърна на обвиненията, че на Xbox Live й липсва сигурност:

„Ще се радвам геймърите на всички платформи да са свързани. Фактът, че някой може да допусне, че не пазим своите потребители, мисля, не само от гледна точка на Microsoft, но на цялата индустрия, не знам защо това трябва да е част от диалога. Не помага на никого. Винаги можем да направим нещата по-добре, отколкото са. И не мисля, че цялата дискусия за сигурността на нашите игри е главният проблем…“

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари