Microsoft стартира вътрешни тестове на своята xCloud платформа на персонални компютри

0
210

Тази седмица започнаха тестовете на Project xCloud на РС от разработчиците в Microsoft. Това означава, че съвсем скоро потребителите от Insider програмата вероятно също ще получат достъп до платформата. The Verge получи специалната възможност да наблюдава демонстрация на xCloud в действие.

xCloud вече бе достъпен за собствениците на Android и донякъде iOS телефоните (стига да имате Xbox One контролер). По концепция той напомня много на Google Stadia и Nvidia GeForce Now с важната подробност, че позволява поточното предаване и игра само на Xbox заглавия. Това би дало голямо предимство на персоналните компютри, към което Microsoft се стреми в момента (и което би направило съществуващите Xbox One конзоли безполезни). За персонални компютри можете да изберете да играете игрите и локално на вашата машина, вместо да стриймвате от xCloud сървърите на Microsoft.

За момента Microsoft тества стрийм игри само с резолюция 720р, като FullHD предаване се очаква да бъде изпробвано съвсем скоро. Софтуерът е проектиран да наподобява този за Android и iOS. Компанията възнамерява да предостави възможност и на външни лица да тестват xCloud в следващите дни. Основната ѝ цел е услугата да стане достъпна още тази година и дори да предлага поддръжка за PlayStation 4 контролери. xCloud вероятно ще бъде и част от Xbox Game Pass услугата, с което абонираните потребители ще играят безплатно игри чрез облака.

Междувременно обаче Microsoft прави радикална промяна на инфраструктурата си за xCloud, сменяйки хардуера с Xbox Series X. Това ще даде много по-голяма мощност за сървърите на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари