След над 10 години, отделени в разработка, Microsoft Flight Simulator 2020 най-накрая е тук и макар и мнозина да предават за обичайни за старта на игра от подобен мащаб проблеми, то играта набира възхищението на феновете на жанра.

Със своите 37 000 летища, 1.5 милиарда сгради и два трилиона дървета, на всички е ясно, че говорим за нещо наистина внушително. И всичко това минава през облака на Microsoft, Azure. Което може би е една от причините китайските геймъри да не получават все още достъп до този внушителен свят. Все пак, те могат да играят предната игра от поредицата, Microsoft Flight Simulator X от 2006, посочва The Gamer.

Все пак, както пишат от South China Morning Post (SCMP), новата игра от сериите може да се играе в Китай с някои трикове – но не и официално. Flight Simulator, който води началото си от далечната 1982 генерира много любов от феновете си през годините. В новата игра може да летите и над Китай, и дори да кацате в Забранения град или да летите над Тайван, с който Пекин е в обтегнати отношения. Това също може и да е причината, китайските геймъри все още да не са получили достъп до играта. Така смята и Даниел Камило от Apptutti, компания, помагаща на приложения и игри да пристигнат в Китай от западния свят.

„Смятам, че става дума за смесица от проблеми с лицензирането и публикуването, както и съдържанието в играта“, обяснява той за SCMP. „Поради това, че играта позволява на играчите да пътуват виртуално по целия свят и да „инспектират“ множество локации с големи подробности (особено летищата), това вероятно би довело до много проблеми с китайските регулатори, заради неща, като летене над Синдзян, Тайван и начините, по които тези региони ще бъдат разпознавани“. Не е известно, допълва изданието, дали Microsoft въобще са кандидатствали за лиценз за играта в Китай, но всяко едно заглавие, независимо дали е китайско или не, преминава през обстоен предварителен преглед от регулаторните органи преди да получи зелена светлина за издаване в страната – процес, който може да отнеме месеци. И разбира се потенциалните страхове за сигурността и затегнатите отношения в последно време между Китай и САЩ, също биха могли да станат причина за липсата на играта в Китай – факта, че терена и света на Microsoft Flight Simulator 2020 се обновява постоянно през сървърите на Azure, облака на Microsoft.

Що се отнася до самата игра, то тя продължава да се радва на изключително топъл прием, независимо от някои технически проблеми. Така например, Сет Скизъл от Protocol, смята, че новият Flight Simulator не е отправено от Microsoft предизвикателство към други гейм студиа, а към големите им съперници на високотехнологичното поле, като Amazon и Google по отношение на технологията и обединяването на усилията на множество звена от границите на компанията.

„Това, което прави новия Flight толкова революционен е, че той просто представлява най-детайлизирания и реалиситичен модел на Земята, създаван досега. Наречете го дигитален близнак. Във Flight, пуснат първоначално за мощни Windows компютри, може да отидете навсякъде по планетата почти мигновено, и то си изглежда точно, както си иглежда в действителност (с изключение на забранените военни зони). Сградите, хълмовете, растителността, водата, небето, облаците – всичко е тук, навсякъде“, пише Скизър. „През февруари, шефът на Xbox Фил Спенсър предизвика мнозина с думите си, че истинските съперници в интерактивното забавление вече не са традиционните им конкуренти в гейминга Sony и Nintendo, а по-скоро големите им технологични съперници Amazon и Google. За тези две компании, Flight трябва да им послужи като горчиво напомняне за това колко назад зад Microsoft са те в гейминга конкретно, но също така и в един по-общ план – в способността им да събират различни групи заедно за една обща кауза“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари